Izlivena pita u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
preuksuno
OVA IZLIVENA PITA SA SIROM I 1 POVRĆEM JE NAJBOLJI DORUČAK ZA LETO: Toliko je LAGANA, a recept će vas OBORITI
Zalivena pita sa spanaćem i sirom je toliko jednostavna i svideće vam se na prvi zalogaj
Objavljeno: 26.07.2023. 11:08h
Nikolina Jokić
Ako više nemate ideje šta da spremate svojim ukućanima za doručak ili večeru, ova izlivena pita je pravo rešenje.
Topi se u ustima koliko je mekana, a priprema je baš jednostavna.
Sastojci:
500gr. gotovih kora za pitu
Preliv:
4-5 jaja
100ml. ulja
250ml. jogurt
1 prašak za pecivo
so
Fil
300-400gr. spanaća ili blitve
400-500gr. sira
100ml. mineralne vode
Priprema: Prvo napravite preliv od jaja, ulja, jogurta i praška za pecivo i soli. Zatim napravite fil od blitve i sira i mineralne vode. A potom filujte kore za pitu i složite je po volji. Sutradan zalivenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil)