RECEPT
UBACITE PILETINU U PEKAČ I SEDNITE DA ODMORITE, JELO SE SAMO SPREMA: Ovo je pravi LETNJI RUČAK, gotov za TILI ČAS
Domaćice vole da spremaju ručak koji ne zahteva mnogo truda, a ovaj je baš takav
Brz ručak u samo par koraka. Pripremite piletinu u pekaču i uživajte u hrani.
Evo recepta.
Sastojci
pile isečeno na komade 1
krompira 2 kg
crnog luka 2 glavice
maslaca 150 gr
ulja 2 šoljice
ajvara 3 kašike
ljutike 3 kašike
vegete i soli po ukusu
Kako pripremiti:
U pekač sipati šoljicu ulja, rasporediti komade piletine, posuti vegetom, poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni okopola sata. Na pola pečenja dodati krompir oguljen i na krupnije kriške isečen, pa peći još oko 15 minuta.
Posebno na maslacu i šoljici ulja ispržiti staklasto krupno isečen luk, dodati ajvar i ljutiku (može kečap, sos od paradajza), začine, još malo propržiti pa tom smesom preliti piletinu i krompir u pekaču i peći još oko 15 minuta.
(Espreso/BlicŽena)