recept
KEKS TORTA GOTOVA ZA TILI ČAS, A NAJBOLJE JE ŠTO SE NE PEČE: Zbog jednog sastojka podseća na ČUVENE MAĐARICE
Keks torta sa pudingom postaće vaša omiljena
Danas su recepti za torte mnogo jednostavniji nego nekada, pogotovo što nema pečenja kora, već umesto njih koristi keks, a takođe i filovi su postali sve lakši za pripremu.
Kako nam leti prijaju lagane i osvežavajuće poslastice, naš današnji predlog je keks torta sa pudingom od vanile. Tako lako da mogu i deca da je naprave, a ukus fantastičan.
Sastojci:
300 g keksa
300 g kakao keksa
1 l mleka
80 g pudinga od vanile
150 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
150 ml slatke pavlake
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
60 ml slatke pavlake
50 g bele čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i dodajte puding i šećer. Dobro promešajte da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte i vanilu, pa promešajte.
Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi malo na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Umutite puding, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve to lepo sjedinite mikserom. U vatrostalnu posudu poređajte običan keks, pa premažite fil, zatim poređajte kakao keks, pa premažite fil, pa opet običan keks, fil i na kraju kakao keks, opet fil i onda beli keks.
Stavite u frižider na sat vremena, pa prelijte čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom, poravnajte i onda ukrasite istopljenom belom čokoladom. Stavite u frižider da se stegne.
(Espreso/Stvar ukusa)