recept
OVAKO RUSI PRAVE KROMPIRUŠU, DOBRA STVAR JE ŠTO SE NE PEČE: Umesto kora koriste OVU NAMIRNICU i tako je UKUSNIJA
Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj
Srbi obožavaju pitu krompirušu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca.
Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju.
Sastojci:
nekoliko tortillja
1 kg krompira
3 lovorova lista
1 veza mirođije
1 crni lik
2 manje paprike
2 kisela krastavca
1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju.
Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve.
(Espreso/Stvar ukusa)