ukusno
NAPRAVITE PROJU SA MLEVENIM MESOM, JELO KOJE ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI: Meksički specijalitet na SRPSKI način
Za ručak napravite odličan meksički specijalitet od mlevenog mesa i proje
Meksičke specijalitete, kao što su takosi, naćosi... obožavaju u celom svetu, a mi vam danas donosimo još jedan recept koji će vas oboriti s nogu. Reč je o jelu sa mlevenim mesom preko kojeg se sipa smesa za proju, a na kraju se posipa rendanim sirom.
Kombinacija proje i mlevenog mesa je fenomenalna i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više.
Sastojci:
450 g mlevenog mesa (goveđeg)
230 g kukuruza
280 g paradajza
1 crni luk
2 kašičice tako začina
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica luka u prahu
1 kašičica mlevenog kumina
1 kašika mlevenog belog luka
600 g tvrdog sira
300 g kukuruznog brašna
2 jajeta
2/3 šolje mleka
Priprema: U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Zatim dodajte kukuruz (iz konzereve ili smrznuti), kao i sitno seckani paradajz. Dobro promešajte. Pospite tako začinom, kuminom, crnim lukom u prahu, posolite i pobiberite i dobro sjedinite.
Ostavite da se krčka još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i dodajte rendani tvrdi sir (300 g). Lepo promešajte da se sir otopi, pa sipajte smesu u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte brašno sa mlekom i jajima, pa sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, pa pospite rendanim sirom (300 g) i pecite još 5 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)