za leto
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE ĆE BITI HRSKAV SAMO AKO GA UVALJATE U 1 SASTOJAK: Ovaj recept nema KONKURENCIJU
Ali, mnoge domaćice imaju problem prilikom pripreme pekarskog krompira, jer se on zalepi prilikom pečenja i ne bude dovoljno hrskav
Pekarski krompir jedan je od omiljenih priloga na trpezama u Srbiji. Idealno “prati” sva jela od mesa i dobro se slaže uz sezonske salate.
Ali, mnoge domaćice imaju problem prilikom pripreme pekarskog krompira, jer se on zalepi prilikom pečenja i ne bude dovoljno hrskav.
Da vam se to ne bi dogodilo, pratite naš provereni recept i uživajte u najukusnijem pekarskom krompiru.
Sastojci:
1 kg krompira
2 kašike kukuruznog brašna
100 ml ulja
soli po ukusu
začinsko bilje (po želji)
Priprema:
Oljuštite kormpir, isecite ga na četvrtine, pa ga obarite u malo posoljenoj vodi. Potom ga prebacite u cediljku, malo prohladite, pa ga pospite kukuruznim brašnom i protresite cediljku kako bi se krompir što više uvaljao u brašno sa svih strana.
Uključite rernu na 220 stepeni, tepsiju u kojoj ćete peći krompir nauljite, pa je ubacite u rernu. Tek kad je ulje vruće, izvadite tepsiju iz rerne, stavite krompir, pa ga vratite u rernu da se peče, ali smanjite temperaturu na 200 stepeni.
Ako volite začinsko bilje, dodajte ga čim prebacite krompir u vruću tepsiju.
Ukoliko krompir spustite u posudu sa hladnim uljem, on će se zalepiti tokom pečenja, pa će se raspadati kad ga budete vadili. Vruća tepsija sa zagrejanim uljem obezbeđuje da se krompir ne lepi za posudu tokom pečenja.
Posle dvadesetak minuta krompir bi trebalo da bude pečen, zlatne boje i hrskav. Poslužite ga dok je još topao.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)