ideja
GULAŠU SA TIKVICAMA NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Toliko je LAGAN da će vam SVI TRAŽITI tanjir VIŠE (RECEPT)
Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban
Tikvice osim za salatu i pite možete da iskoristite i za gulaš.
Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban.
Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo koje se sprema od nekoliko vrsta mesa, ali ako želite da probate i letnju verziju, mi predlažemo ovaj recept. Napravite lagani gulaš sa belim mesom, tikvicama i paradajzom u kojem će uživati cela porodica. Ovo jelo na kašiku ne mora da se krčka kao i originalni gulaš, a jednako je ukusan.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
2 tikvice
3 paradajza
3 čena belog luka
150 ml vode
1 kašičica italijanskog začina
1 veza peršuna
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa propržite na malo ulja. Kada je meso gotovo dodajte tikvice isečene na kockice, kao i seckani paradajz. Promešajte i kuvajte par minuta da povrće pusti sok. Posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i sipajte vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na srednjoj temepraturi. Posle pola sata dodajte seckani beli luk, opet promešajte i poklopite. Nastavite da kuvate još nekih 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)