Gulaš sa tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/ HotFood

ideja

GULAŠU SA TIKVICAMA NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Toliko je LAGAN da će vam SVI TRAŽITI tanjir VIŠE (RECEPT)

Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban

Objavljeno: 22.07.2023. 15:35h

Tikvice osim za salatu i pite možete da iskoristite i za gulaš.

Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban.

Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo koje se sprema od nekoliko vrsta mesa, ali ako želite da probate i letnju verziju, mi predlažemo ovaj recept. Napravite lagani gulaš sa belim mesom, tikvicama i paradajzom u kojem će uživati cela porodica. Ovo jelo na kašiku ne mora da se krčka kao i originalni gulaš, a jednako je ukusan.

foto: Printscreen/Youtube/ HotFood

Sastojci:

300 g pilećeg filea

2 tikvice

3 paradajza

3 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ HotFood
FOTO: Printscreen/Youtube/ HotFood
FOTO: Printscreen/Youtube/ HotFood
FOTO: Printscreen/Youtube/ HotFood

150 ml vode

1 kašičica italijanskog začina

1 veza peršuna

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa propržite na malo ulja. Kada je meso gotovo dodajte tikvice isečene na kockice, kao i seckani paradajz. Promešajte i kuvajte par minuta da povrće pusti sok. Posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i sipajte vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na srednjoj temepraturi. Posle pola sata dodajte seckani beli luk, opet promešajte i poklopite. Nastavite da kuvate još nekih 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)