mekana kao duša
UBACITE SASTOJAK U PROJU KOJI SVI IMATE KOD KUĆE: Biće HRSKAVIJA i UKUSNIJA, samo ćete ovaj RECEPT KORISTITI
Domaćice stavljaju jogurt, mleko, svinjsku mast, ali nije samo u tome trik za bolji ukus
Proju svi vole da jedu, ali retko ko zna kako da ispadne još ukusnija.
Domaćice stavljaju jogurt, mleko, svinjsku mast, ali nije samo u tome trik za bolji ukus.
Ovaj recept ćete zapisati i odmah ćete osetiti razliku kada je napravite.
Sastojci:
7 kašika belog kukuruznog brašna 4 kašike palente 4 kašike belog, mekog pšeničnog brašna 3 kriške starog, polumasnog sira 4 jajeta čaša jogurta prašak za pecivo
3 kašike svinjske masti so, laneno seme i susam po želji mlaka voda ili gazirana, kisela voda
Priprema:
Umutite jaja, dodate sir i jogurt, a zatim i sve tri vrste brašna, so i prašak za pecivo. Dodate vodu i mešate dok ne dobijete kompaktnu masu, ne previše retku. Obavezno dodajte i svinjsku mast jer će proji dati poseban šmek. Većina koristi ulje, a uz mast proja će biti mnogo lepša. Dodajte malo lanenog semena zbog strukture, pospite susamom po želji, a možete ubaciti i malo kurkume ako želite da dobije jarko žutu boju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, sa obe strane.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza.alo.rs)