Torta sa tri vrste čokolade, Foto: Printscreen/ Youtube/Gurman TV
fantazija
TORTA SA TRI VRSTE ČOKOLADE JE OMILJENA LETNJA POSLASTICA: Savršeno rashlađuje, a UKUS obara sa NOGU (RECEPT)
Najbolja torta sa tri vrste čokolade koju ste ikada probali
Objavljeno: 21.07.2023. 17:17h
Ivona Jelić
Sam pogled na ovu tortu vam izaziva vodu na usta, a zamislite kako će vam biti kada je budete zaista probali.
Ne samo da dobro izgleda, ova torta se jednostavno pravi. Evo kako glasi recept za tortu sa tri vrste čokolade:
Sastojci:
- 70 g maslaca
- 4 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 3 jaja
- 150 g čokolade
Za fil:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečene čokolade
- 100 g bele čokolade
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
- Čokoladu za koru i maslac rastopite na pari. Šećer i žumanca umutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj smesi. Pecite na 160 stepeni oko 40 min.
- Belu čokoladu zajedno sa vanilinim šećerom, rastopite na pari. Dok ostale čokolade rastopite svaku za sebe. Umutiti maskarpone i šećer u jednoj posudi, a u drugoj posudi umutitie slatku pavlaku, pa ih spojite zajedno u jednu posudu. Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
- Na koru prvo ređate taman fil, pa braon fil pa beli fil. Po želji možete da stavite glazuru od čokolade preko. Neka ostane u frižideru preko noći.
Ako želite nešto voćno, probajte ovu tortu sa malinama i plazmom.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stvar ukusa)