Posni đuveč, Foto: Jelajelena Petrovic

predlog za ručak

AKO POSTITE SREDU I PETAK, OVAKAV ĐUVEČ JE KAO STVOREN ZA VAS: Zbog JEDNOG CRVENOG sastojka TOPI se u ustima

Recept za posni đuveč baka Jele

Objavljeno: 21.07.2023. 17:00h

Ukoliko postite danas, bolji ručak ne možete spremiti!

Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • sadržaj kesice za djuveč ili sveže povrće
  • 3 kašike opranog pirinča
  • 1 veći paradajz
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašičice crvene paprike
  • ml. biber
  • peršunov list ulje

Priprema

Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za djuveč ili 2 sveže paprike sečene, 2 šake graška, malo boranije pa sve lepo propržiti.

foto: Jelajelena Petrovic

Dodati opranač piran pirinač biber, papriku začin i naliti vodu da ogrezne.

foto: Jelajelena Petrovic

Kuvati na tihoj vatri da vod uvri. Dodajte peršunov list seckan. Naž djuveč je gotov.

foto: Jelajelena Petrovic

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso)