Posni đuveč, Foto: Jelajelena Petrovic
predlog za ručak
AKO POSTITE SREDU I PETAK, OVAKAV ĐUVEČ JE KAO STVOREN ZA VAS: Zbog JEDNOG CRVENOG sastojka TOPI se u ustima
Recept za posni đuveč baka Jele
Objavljeno: 21.07.2023. 17:00h
Marija Marković
Ukoliko postite danas, bolji ručak ne možete spremiti!
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- sadržaj kesice za djuveč ili sveže povrće
- 3 kašike opranog pirinča
- 1 veći paradajz
- 1 kašika začina
- 1/2 kašičice crvene paprike
- ml. biber
- peršunov list ulje
Priprema
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za djuveč ili 2 sveže paprike sečene, 2 šake graška, malo boranije pa sve lepo propržiti.
Dodati opranač piran pirinač biber, papriku začin i naliti vodu da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri da vod uvri. Dodajte peršunov list seckan. Naž djuveč je gotov.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso)