Foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

ZAPIŠITE

KISELO MLEKO OD 3 SASTOJKA JE MNOGO UKUSNIJE OD KUPOVNOG: Recept koji MORATE DA PROBATE, pravi STARINSKI

Domaće kiselo mleko je mnogo bolje nego kupovno

Objavljeno: 21.07.2023. 12:09h > 12:15h

Nekada se kiselo mleko jelo samo domaće, a danas su ljudi prezauzeti i misle kako će im pravljenje oduzeti mnogo vremena, pa se odlučuju za kupovno. Ali priprema je baš jednostavna, a sastojci jeftini. Kiselo mleko možete da jedete kao namaz, sa ovsenim pahuljicama, ali isto tako možete da ulepšate jela kao što su sarmice od zelja... U nastavku teksta pročitajte recept za kiselo mleko koje ćete napraviti lako.

Sastojci:

600 ml mleka

foto: Printscreen/Youtube/KuhinjaValentinaMaskovic

1 kašika kisele pavlake

1 kašika jogurta

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu, pa kada se zagreje dodajte kiselu pavlaku koju ste pomešali sa jogurtom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na toplom 24 časa. Nakon toga ćete dobiti gustu smesu (kiselo mleko), a pre nego što krenete da jedete stavite malo u frižider da se ohladi.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)