pišite
ISKUSNI KUVARI OTKRILI 7 CAKA ZA NAJUKUSNIJE ĆUFTE: Malo koja DOMAĆICA zna kako TO UTIČE NA UKUS
7 caka iskusnih kuvara za najukusnije ćufte zapišite što pre
Ćufte su uvek pravi izbor za ručak.
Neko voli da ih jede u paradajz sosu, neko samo uz krompir pire - ali jedno je sigurno da je ukus fantastičan.
Iskusni kuvari su otkrili kako da ispadnu najukusnije.
Međutim, domaćice često prave greške, zbog kojih se one raspadaju, zato pažljivo pročitajte sledeće savete kuvara - na osnovu njihovih caka svaki put ispadnu fenomenlano, a ukus je neodoljiv!
1. Mešano meso ili ne
Kulinarski stručnjaci se slažu u jednom – slobodno napravite mešavinu mlevenog mesa za pripremu ćufti. Preporučuje se kombinacija junećeg i svinjskog mesa, prenosi portal Stvar ukusa, kako biste dobili ćuftice bogatog ukusa.
2. Hleb i jaja
Prezle ili komad nakvašenog hleba i jaja se ne koriste samo zbog sočnosti ćufti, već i zbog toga što lepo vežu sve sastojke. Zbog toga nemojte izostaviti ove sastojke u pripremi sočnih mesnih loptica.
3. Sir za jači ukus
Ukoliko želite ukusnije ćufte, smesi obavezno dodajte i rendani parmezan. Kako bi se lepo rasporedio u ćuftama, vodite računa da sir bude što sitnije izrendan.
4. Začini za bolju aromu
Izaberite omiljenu kombinaciju biljnih začina i dajte ćuftama jedinstven pečat. Preporučujemo peršun, bosiljak ili origano.
5. Oblikujte ćufte rukama
Smesu ćete najbolje pomešati rukama, a tako ćete i najbolje formirati kuglice od mesa. Samo ne preterujte u mešenju – na taj način rizikujete da dobijete tvrde ćufte.
6. Veličina je zaista bitna
Veličina ćuftica zavisi od toga da li ih spremate za dodatak sendvičima, služite sa testeninom ili spremate ćufte u sosu. Idelana veličina za loptice u sosu je ona koja odgovara veličini loptice za golf. Ćufte veličine ping-pong loptice se lako mogu raspasti, a nisu preporučljive ni one veličine loptice za tenis, piše Noizz.
7. Najukusnije su tamnobraon ćuftice
Ne preporučujemo da prepečete loptice, ali ćufte bez hrskave braon korice zaista nisu specijalitet koji će zadiviti gurmane.
(Espreso/Stil/Noizz)