Pohovane punjene tikvice, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FOOD AND GLORY | RECETAS FÁCILES

recept

NAPUNITE POHOVANE TIKVICE OVIM NADEVOM I UŽIVAJTE U RUČKU: Biće još UKUSNIJE od običnih (VIDEO)

Rolnice od tikvica podsećaju na mini sarme, a ove punjene bešamelom sa pršutom su fantastične

Objavljeno: 20.07.2023. 17:46h

Sezona je tikvica koje su sada i najjeftinije. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da napravite pohovane rolnice od tikvicakoje ćete napuniti bešamel sosom.

Poseban šmek čuvenom umaku daje pršuta, a ovako pripremljeno povrće možete da služite i na proslavama, ali i kada želite preukusan ručak.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Sastojci:

2 velike tikvice

30 g pršute

1/2 crnog luka

40 g tvrdog sira

250 ml mleka

20 ml maslinovog ulja

2 kašike brašna

Za pohovanje:

50-100 brašna

2 jajeta

50-100 g prezli

foto: Printscreen/Youtube/Cooking is simple

Priprema:

U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekše dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte vrelo mleko, pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte rendani sir.

Sklonite sa šporeta i dodajte secaknu pršutu. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Isecite tikvice po dužini, pa ih kratko blanširajte u ključaloj vodi. Obrišite ubrusom, pa premažite ohlađenim bešamelom i urolajte. Uvaljajte rolnice u brašno, pa u umućena jaja, a na kraju i u prezle. Pržite u ulju.

(Espreso/Stvar ukusa)