recept
NAPUNITE POHOVANE TIKVICE OVIM NADEVOM I UŽIVAJTE U RUČKU: Biće još UKUSNIJE od običnih (VIDEO)
Rolnice od tikvica podsećaju na mini sarme, a ove punjene bešamelom sa pršutom su fantastične
Sezona je tikvica koje su sada i najjeftinije. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da napravite pohovane rolnice od tikvicakoje ćete napuniti bešamel sosom.
Poseban šmek čuvenom umaku daje pršuta, a ovako pripremljeno povrće možete da služite i na proslavama, ali i kada želite preukusan ručak.
Sastojci:
2 velike tikvice
30 g pršute
1/2 crnog luka
40 g tvrdog sira
250 ml mleka
20 ml maslinovog ulja
2 kašike brašna
Za pohovanje:
50-100 brašna
2 jajeta
50-100 g prezli
Priprema:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekše dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte vrelo mleko, pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte rendani sir.
Sklonite sa šporeta i dodajte secaknu pršutu. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Isecite tikvice po dužini, pa ih kratko blanširajte u ključaloj vodi. Obrišite ubrusom, pa premažite ohlađenim bešamelom i urolajte. Uvaljajte rolnice u brašno, pa u umućena jaja, a na kraju i u prezle. Pržite u ulju.
(Espreso/Stvar ukusa)