najukusniji burek
BUREK SA GOTOVIM KORAMA BOLJI OD BILO KOG IZ PEKARE: Domaći RECEPT ne može biti JEDNOSTAVNIJI, a UKUS zlata vredan
Ovakav burek niko ne odbrija
Sinonim za srpsku kuhinju je svakako burek. Svi ga vole, i uvek se pojede sve do zadnje mrve! Ovaj jednostavan recept sa gotovim korama odličan je za domaćice početnice, i za one koji nemaju vremena, a imaju gladnu porodicu!
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g mlevenog mesa (junećeg)
- 2 crna luka
- ulje
Priprema:
Na ulju prodinstajte seckani crni luk. Dodajte meso i sve dobro promešajte i nastavite da dinstate. Pred kraj posolite i pobiberite. Tepsiju premažite uljem i posložite kore da vire van iz posude. Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa sipajte nadev. Na meso stavite jednu ili dve zgužvane kore, pa opet nadev i ponavljajte dok ne potrošite sastojke. Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200°C oko pola sata.
Bonus video: Burek pravljen u Nišu
(Espreso/Stvar ukusa)