Recept za hobotnicu, Foto: Printscreen/Youtube/ Theo Michaels

ko voli, nek izvoli

OVAKO GRCI SPREMAJU HOBOTNICU: Ne morate da otputujete tamo da bi uživali u njoj, RECEPT JE PROST K'O PASULJ

Ovaj recept za hobotnicu će vas oduševiti

Objavljeno: 20.07.2023. 16:12h

Odlično jelo, kombinuje proteine i složene ugljene hidrate - dovoljno hranljivih sastojaka za zdrav obrok. Probajte ovakvu hobotnicu obavezno.

Sastojci:

1 kg hobotnice

150 ml maslinovog ulja

1 glavica luka

300 gr paradajza

2 kašike paradajza u tubi

100 ml belog vina

500 gr makarona

so i biber

Priprema:

Hobotnicu kuvajte dvadesetak minuta u malo vode.

Ocedite i iseckajte na komadiće (vodu od kuvanja sačuvajte).

Izdinstajte luk na malo ulja da postane staklast pa dodajte seckanu hobotnicu i dinstajte desetak minuta.

Oljuštite i iseckajte paradajz (može i iz konzerve ili zamrznut), pa ga dodajte u meso hobotnice.

Dodajte i paradajz pire iz tube, vino, lorber i oko 300 ml vode. U zavisnosti od vašeg ukusa i toga koliko volite miris hobotnice, možete ovde pomešati vodu u kojoj se kuvala.

Kuvajte sve oko 40 minuta, pa probajte da li je meso mekano.

Dodajte i pastu i kuvajte još desetak minuta da se sve lepo sjedini - ovo važi ako je pasta sveža. Ako je sušena, najbolje je da je skuvate odvojeno i dodate jelu pred kraj.

Ukoliko želite, možete probati i ovaj grčki recept:

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)