Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_
preukusno
LAZANJE IZ SAMO JEDNE POSUDE TOPE SE U USTIMA: Ništa OSIM TIGANJA vam ne treba, ukus IZUVA iz cipela (RECEPT)
Napravite ukusne lazanje uz minimalan trud
Objavljeno: 20.07.2023. 11:46h
> 11:55h
Marija Marković
Lazanje niko ne odbija! Ženama je često mučno da ih prave, jer iziskuju mngo truda, vremena i prljavih sudova! Uz ovaj recept upljaćete samo jedan tiganj, a ukus nikad bolji!
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 400 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 šargarepa
- 300 ml paradajz sosa
- 10-15 listova za lazanju
- 200 g tvrdog sira
- ulje
Priprema:
U većoj, plitkoj šerpi ili okruglom plehu, na ulju propržite sitno seckani crni luk. Kada omekša, dodajte i mleveni beli. Promešajte, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa nastavite još sa dinstanjem. Sipajte paradajz sos, promešajte i poređajte kore za lazanju.Poklopite i nastavite da krčkate. Kada kore omekšaju, pospite rendanim sirom i ostavite na vatri još par minuta, da se otopi.
Bonus video: Recept za lazanje
(Espreso/Stvar ukusa)