recept
RECEPT ZA ČOKO ŠNITE, SPOLJA HRSKAVE, IZNUTRA PUNJENE VOĆNIM FILOM: Kolač koji se TOPI U USTIMA, morate da probate
Uživajte u ovom slatkom zadovoljstvu
Čoko šnite su omiljena poslastica mnogih ljubitelja čokolade. Ove sočne i mekane šnite pružaju savršen spoj bogatog ukusa čokolade i neodoljive teksture.
Idealne su za posluživanje uz šolju toplog napitka ili kao slatki zalogaj u svako doba dana. Njihova priprema je jednostavna i brza, a rezultat će vas oduševiti!
Vreme pripreme:
Oko 45 minuta
Sastojci:
200 g tamne čokolade (možete koristiti i mlečnu čokoladu ako više volite njen blagi ukus)
150 g putera
4 jaja
200 g šećera
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Pleh dimenzija 20x20cm obložite papirom za pečenje ili ga premažite puterom i pospite brašnom.
2. Na pari otopite čokoladu i puter. Kada se otopi, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
3. U većoj posudi umutite jaja, šećer i ekstrakt vanile dok ne dobijete svetlu i penastu smesu.
4. U smesu sa jajima postepeno dodajte otopljeni puter sa čokoladom. Lagano mešajte kako biste sjedinili sastojke.
5. Dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli u smesu sa čokoladom i jajima. Pažljivo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine, ali nemojte preterivati sa mešanjem kako ne biste izgubili vazdušastu teksturu smese.
6. Smesu izlijte u pripremljen pleh i poravnajte je kako bi se čoko šnite lepo ispekle.
7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok čoko šnite ne dobiju čvrstu spoljašnjost, ali unutrašnjost i dalje ostane mekana.
8. Izvadite pleh iz rerne i ostavite ga da se potpuno ohladi pre sečenja šnita.
9. Kada se šnite ohlade, izrežite ih na željenu veličinu i poslužite ih uz šolju mleka, kafe ili čaja za savršen užitak u bogatom ukusu čokolade.
Bon appetit!
(Espreso/24sedam)