preukusno!
AU KAKAV KOLAČ - NEMA UKLJUČIVANJA ŠPORETA,A UKUS OBARA SA NOGU: Srpske DOMAĆICE jure ovaj RECEPT glavom BEZ OBZIRA
Baunti kolač koji će vas rashladiti brže od leda
Na ovim letnjim vrućinama Baunti kolač koji će vas maksimalno osvežiti!
Sastojci:
- 250 g kakao keksa
- 50 g putera
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 12 g želatina
- 120 g vode
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskrapone sira
- 50 g kokosa
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte želatin sa vodom i lepo sjedinite, pa ostavite da nabubri. Keks izblendirajte ili koristite mlevenu plazmu. Pomešajte keks sa istopljenim puterom i kondenzovanim mlekom, pa dobro sjedinite. Dobro utisnite u kalup i stavite u frižider na 15 minuta. Umutite slatku pavlaku i dodajte maskarpone sir, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte kokos, vanilu i želatin koji ste otopili na pari (ili u mikrotalasnoj), pa umutite. Sipajte fil preko keksa i stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila, pa ostavite još 15-20 minuta da se stegne.
Bonus video: Torta na venčanju Katrine Grujić i Marka Gobeljića
(Espreso/Stvar ukusa)