Izlivena pita sa tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

IDEALNA ZA LETO

OVO JE NAJBRŽA IZLIVENA PITA SA TIKVICAMA: Toliko je sočna zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, recept će vam SVI TRAŽITI

Izlivena pita sa tikvicama je idealna za celu porodicu po ovim vrelim danima

Objavljeno: 19.07.2023. 12:58h

Napravite izlivenu pitu sa tikvicama kakvu do sada niste imali prilike da probate.

Iskoristite to povrće na najbolji mogući način.

Lako se sprema, a pojede se dok trepnete.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

600 gr. tikvica

500gr. krompira

4-5 jaja

Jogurt 2 dcl

Kisela voda 2 dcl

2 dc ulja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

1 prašak za pecivo

300gr. kukuruznog brašna

10 kašika pšeničnog brašna

250-300gr. sira

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

So, biber, origano

Priprema: Tikvice izrendajte i poslolite. Izrendajte i krompir. Jaja umutite žicom, pa im dodajte čašu jogurta, čašu kisele vode i čašu ulja. Dodajte kukuruzno brašno, začine, sir, pa rendan krompir i tikvice.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sve izmešajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Zatim 2 paradajza isecite na kolutove i poređajte po vrhu, izrendajte oko 150 grama sira. Vratite u rernu još 10 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stil)