Kolač sa jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

SETITE SE

OVAJ KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE ĆE VAS OSVEŽITI U SEKUNDI: Domaćice su ga REDOVNO SPREMALE, a ovo je JEDINI PRAVI RECEPT

Jedan kolač iz Jugoslavije je svaka žena znala napamet, i danas se pravi redovno, ali ne znaju svi kako ide originalan recept

Objavljeno: 19.07.2023. 11:45h

Domaćice iz Jugoslavije se rado sećaju svojih recepata za torte, pite, pa tako i kolače.

Jedan kolač iz Jugoslavije je svaka žena znala napamet, i danas se pravi redovno, ali ne znaju svi kako ide originalan recept.

Zapisaćete ga čim vidite koji sastojci su u pitanju.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci

za 6 osoba

20o grama šećera

1 vanilin šećer

120 ml ulja

4 jaja

200 grama oštrog brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 prašak za pecivo

135 ml vode

1 l vode

20o grama šećera

1 kg jabuka

2 pudinga od vanile

slatka pavlaka ili šlag

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Priprema

Odvojite žumanca od belanaca.Od belanaca napravite sneg. Izmiksajte žumaca sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.Na kraju drvenom kutlačom promešajte sneg od belanaca. Ispecite biskvit na 180 stepeni, u većem plehu obloženom pek papirom (oko 40*30 cm).

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Jabuke ogulite i isecite na kockice pa stavite da se kuvaju sa šećerom i vodom.Skuvajte puding razmućen u malo vode sa šećerom. Kuvanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit. Kad se kolač ohladi, ukrasite ga šlagom ili slatkom pavlakom.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)