spremite
PITA SA TIKVICA I OVIM SASTOJKOM JE NAJBOLJI IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU: Toliko je LAGANA da voda KREĆE na USTA
Pravo letnje jelo koje je idealno za doručak ili večeru
Sezona tikvica je uveliko krenula i na pijacama možete da ih nađete kad god poželite i napravite ukusno jelo od njih.
Jedna neodoljiva pita će vas oduševiti kada vidite koliko je ukusna.
Pravo letnje jelo koje je idealno za doručak ili večeru.
Od njih možete da pravite neka od najlepših jela, a današnji predlog Stvar ukusa je pita sa tikvicama, sirom i paradajzom. Jako je ukusna, a priprema nije komplikovana, pa će se sve domaćice oduševiti ovim receptom. Takođe, paradajz možete da zamenite i šunkom po želji.
Sastojci:
3 srednje tikvice
3-4 jajeta
2 paradajza
100 g brašna
200 g tvrdog sira
180 g kisele pavlake
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na tanke kriške, po dužini. Stavite u posudu i posolite, pa ostavite da puste vodu nekih pola sata. Možete da ih stavite i u cediljku, a neku posudu ispod.
Ocedite i osušite tikvice, pa uvaljajte u brašno. Ispržite ih, pa ih prebacite na ubrus. Poređajte ih u posudu, pa preko stavite sir i paradajz. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko. Pospite rendani sir i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Bonus video: Pogledajte kako se sprema lenja pita
(Espreso/Stvar ukusa)