recept
NAPRAVITE LAGANU SALATU SA MAKARONAMA ZA VEČERU: Pravi LETNJI OBROK koji će vas ZASITITI
Uživajte u osvežavajućem obroku koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatstvom ukusa
Ova osvežavajuća salata sa mešavinom za rusku salatu i ukusnim dodacima savršena je za tople letnje dane. Prati jednostavan recept i uživajte u bogatom ukusu koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
1 pakovanje mešavine za rusku salatu
250 g praške šunke
pola tegle kiselih krastavčića
3 kuvana jaja
150 g najsitnijih makarona
so i biber
2 kašičice senfa
150 g majoneza
150 g kisele pavlake
Priprema:
1. Skuvajte mešavinu za rusku salatu i makarone prema uputstvu na pakovanju. Nakon što su kuvani, procedite ih i ostavite da se ohlade.
2. U većoj posudi, pomešajte ohlađenu mešavinu za rusku salatu i makarone sa sitno seckanom praškom šunkom i kisele krastavčiće koje ste takođe seckali na manje komade. 3. Dodajte rendana kuvana jaja u smesu, a zatim začinite solju, biberom i senfom po ukusu. U posebnoj posudi, sjedinite majonez i kiselu pavlaku, pa tu smesu dodajte u glavnu posudu sa ostalim sastojcima. 4. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine i formiraju kremastu salatu. 5. Na kraju, podelite smesu na dva dela i oblikujte je na ravnom, četvrtastom tanjiru ili dasci kako biste napravili sneška belića. Za kapu i šal, koristite crvenu papriku, a za oči i dugmiće koristite masline.
Bon appetit!
(Espreso/24sedam)