Buhtle sa džemom, Foto: Printscreen/ Yotube/ Kuvajmo lako
mekane ko duša
SVI SMO SE UŽELELI OVOG JUGOSLOVENSKOG SLATKIŠA: Punite ga čime god POŽELITE, pravi se očas posla (RECEPT)
Mekane brze buhtle sa džemom će vas oboriti sa nogu
Objavljeno: 18.07.2023. 17:52h
Ivona Jelić
Recept za mekane i slatke buhtle nikada nije bio brži. Biće gotove za oko sat vremena sve zajedno sa pripremom i mešenjem testa, a one se peku oko 35 minuta.
Možete ih puniti čime želite, znamo da ste želnji ovog starog slatkiša, evo kako se pravi. Brze buhtle:
Sastojci
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g margarina
- 1 dl ulja
- 2 dl mlijeka
- 1 jaje
- 3-4 kesice vanilin šećera
- 2 kašičice šećera
Za nadev:
- po želji džem
- eurokrem
- sir
Priprema
- Miksajte margarin sobne temperature, jaje, šećer i vanilin šećer.
- Dodajte limunovu koricu, brašno i prašak za pecivo pa dobro promiješajte.
- Zatim dodajte ulje i mlijeko pa zamijesite glatko tijesto, te po potrebi dodajte još mlijeka ili brašna.
- Tijesto razvaljajte na pravougaonuik te izrežite trake. Od svake trake pravite manje kvadrate. Na svaki u sredinu dajte kašičicu nadjeva po želji (eurokrem, džem, sir... )
- Svaki kvadrat uvijte i stisnite. Slažite buhtle u tepsiju jednu uz drugu. Svaku premažite uljem.
- Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta. Tople posipajte šećerom u prahu.
A sa ovim ludim testom možete napraviti šta god poželite, kiflice, pogače i ostale poslastice.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Recepti.com)