pitno i slatko
OVO JE PREDRATNI RECEPT ZA LIKER OD KAJSIJA: Obožavale su ga dame ŠIROM SVETA, a zamirisaće vam CEČA KUĆA
Ako volite voćne likere, naš predlog je da probate ovaj recept
Voćni likeri su nekada bili obavezni u svakom domu, a pogotovo u bogatim kućama. Dame su se družile uz čašu ovog alkoholnog pića, a liker možete da spremite od bilo kog voća, ali mi vam predlažemo da iskoristite sezonu kajsija i napravite jedan od najlepših.
Izdvaja se svojom suptilonom notom, a i priprema je vrlo jednostavna. Bitno je da koristite što sitnije kajsije jer su one mnogo ukusnije. Ono što je zanimljivo jeste da se u ovom recpetu koriste i koštice kajsija, koje su prepune omega 3 masnim kiselinama kao i vitaminom B17.
Ako i vi volite voćne likere, onda vam predlažemo da isprobate ovaj predratni recept.
Sastojci:
900 g sitnih kajsija
800 g šećera
800 ml rakije
9 koštica kajsije
2 karanfilića
1/2 štapića vanile
Priprema:
Kajsije prepolovite i izvadite koštice. Veću teglu pospite šećerom, pa dodajte karanfilić i vanilu. Poređajte kajsije, pa stavite 3 koštice. Opet pospite šećer, pa kajsije, pa koštice i tako ređajte dok ne utrošite.
Sipajte rakiju i dobro zatvorite. Držite na suncu mesec dana, a svakih 5 dana promućkajte. Kada prođe mesec dana dobro promešajte, pa procedite kroz gazu nekoliko puta. Sipajte u sterilisane staklene flaše i zatvorite. Kajsije možete da iskoristite za šta god želite.
(Espreso/Stvar ukusa)