Rakija, Foto: RINA

pitno i slatko

OVO JE PREDRATNI RECEPT ZA LIKER OD KAJSIJA: Obožavale su ga dame ŠIROM SVETA, a zamirisaće vam CEČA KUĆA

Ako volite voćne likere, naš predlog je da probate ovaj recept

Objavljeno: 18.07.2023. 17:31h

Voćni likeri su nekada bili obavezni u svakom domu, a pogotovo u bogatim kućama. Dame su se družile uz čašu ovog alkoholnog pića, a liker možete da spremite od bilo kog voća, ali mi vam predlažemo da iskoristite sezonu kajsija i napravite jedan od najlepših.

Izdvaja se svojom suptilonom notom, a i priprema je vrlo jednostavna. Bitno je da koristite što sitnije kajsije jer su one mnogo ukusnije. Ono što je zanimljivo jeste da se u ovom recpetu koriste i koštice kajsija, koje su prepune omega 3 masnim kiselinama kao i vitaminom B17.

foto: Printscreen/Youtube/Brzireceptiisaveti

Ako i vi volite voćne likere, onda vam predlažemo da isprobate ovaj predratni recept.

Sastojci:

900 g sitnih kajsija

800 g šećera

800 ml rakije

9 koštica kajsije

2 karanfilića

1/2 štapića vanile

foto: Profimedia

Priprema:

Kajsije prepolovite i izvadite koštice. Veću teglu pospite šećerom, pa dodajte karanfilić i vanilu. Poređajte kajsije, pa stavite 3 koštice. Opet pospite šećer, pa kajsije, pa koštice i tako ređajte dok ne utrošite.

Sipajte rakiju i dobro zatvorite. Držite na suncu mesec dana, a svakih 5 dana promućkajte. Kada prođe mesec dana dobro promešajte, pa procedite kroz gazu nekoliko puta. Sipajte u sterilisane staklene flaše i zatvorite. Kajsije možete da iskoristite za šta god želite.

(Espreso/Stvar ukusa)