Krompiri i meso, Foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

sočan ručak

POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Sve ISKUSNE DOMAĆICE ovaj slasni RUČAK prave LETI (RECEPT)

Jednostavan i brz ručak, a svi ukućani će tražiti još

Objavljeno: 18.07.2023. 16:45h

Sočno meso i krompiri, ručak koji niko ne odbija! Meso je toliko meko da se topi u ustima, a povrće je sočno i ukusno!

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 2-3 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 svinjske šnicle
  • 200-300 g ljutih kobasica
  • 5-6 šnitica slanine
  • po potrebi svinjska mast
  • so
  • mleveni biber
  • usvi biljni začin
  • granule belog luka
  • 1/2 čaše vode
foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

Priprema

  1. Povrće očistite i isecite na krupnije komade. Pekač podmažite mašću: dno, ivice kao i poklopac. Prvo poređajte krompir, pospite sa malo začina. Onda preko krompira poređajte šnicle, kobasice i slaninu. Pospite šnicle začinima (kobasice su već začinjene, a slanina slana).
  2. Preko mesa stavite šargarepu i crni luk pa i njih pospite sa malo začina. Sipajte pola čaše vode. Poklopite, stavite u rernu i pecite sat vremena na temperaturi od 220-240stC.
  3. Posle sat vremena otklopite jelo, vratite u rernu i pecite na 200st još pola sata. Na pola pečenja, posle 15-ak minuta, okrenite šnicle, kobasice i slaninu da porumene i sa druge strane.

Prijatno!

SAVET

Za spremanje jela koristite pekač pošto on ima odignut poklopac tako da između jela može da struji para za vreme kuvanja, ali u istu svrhu može da posluži i dublja šerpa sa odignutim poklopcem pa i obična šerpa koju u tom slučaju treba napuniti samo do pola. Pored krompira, crnog luka i šargarepe, kao nekog najosnovnijeg i najšire korišćenog povrća možete po svom izboru dodati i tikvice, pečurke, cveklu, papriku ali je ovde u stvari predlog da se uz osnovno povrće koristi po malo od raznog od mesa, kobasica i slanine da poprime ukuse, mirise i začine jedno od drugog.

Bonus video: Trik za savršeno pečeno meso

(Espreso/Recepti.com)