Preukusno
NIKAD BRŽE NEĆETE SPREMITI VAŠ OMILJENI SLATKIŠ: Krofne iz RERNE su idealne za pripremu, a imaju i TAJNI SASTOJAK
Osvežiće vas, i neće mnogo gojiti, ako želite, za osvežavajući ukus punite ih malinama
Neobični sastojci testa plus osvežavajuće maline čine da ove krofne budu posebne i zaista ćete uživati u potpuno novom ukusu.
Sastojci:
- ovseno brašno 1 šolja
- čia semenke 2 kašike
- prašak za pecivo 1/2 kašike
- so prstohvat
- sok od limuna 2 kašike
- rendana korica limuna 1 kašičica
- kokosovo ulje 1 kašičica
- banana, veća 1
- mleko 1/2 šolje
- urme 2
- maline po potrebi
- maslac
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite kalup za krofne ili mafine maslacem. Sve suve sastojke stavite u veliku činiju i promešajte. Ostale sastojke izblendirajte. To će trajati nekoliko minuta zbog urmi. Pomešajte obe smese, pa ako treba, umutite. Maline izblendirajte u pire i njih na kraju umešajte u testo. Razlijte ga u kalupe za mafine ili krofne i pecite deset minuta na 200 stepeni, smanjite na 180 i pecite još 8–10 minuta. Krofnice servirajte s malinama ili sa šlagom.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Blic žena)