Krofne iz rerne, Foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

Preukusno

NIKAD BRŽE NEĆETE SPREMITI VAŠ OMILJENI SLATKIŠ: Krofne iz RERNE su idealne za pripremu, a imaju i TAJNI SASTOJAK

Osvežiće vas, i neće mnogo gojiti, ako želite, za osvežavajući ukus punite ih malinama

Objavljeno: 17.07.2023. 21:40h

Neobični sastojci testa plus osvežavajuće maline čine da ove krofne budu posebne i zaista ćete uživati u potpuno novom ukusu.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • ovseno brašno 1 šolja
  • čia semenke 2 kašike
  • prašak za pecivo 1/2 kašike
  • so prstohvat
  • sok od limuna 2 kašike
  • rendana korica limuna 1 kašičica
  • kokosovo ulje 1 kašičica
  • banana, veća 1
  • mleko 1/2 šolje
  • urme 2
  • maline po potrebi
  • maslac
foto: RINA

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite kalup za krofne ili mafine maslacem. Sve suve sastojke stavite u veliku činiju i promešajte. Ostale sastojke izblendirajte. To će trajati nekoliko minuta zbog urmi. Pomešajte obe smese, pa ako treba, umutite. Maline izblendirajte u pire i njih na kraju umešajte u testo. Razlijte ga u kalupe za mafine ili krofne i pecite deset minuta na 200 stepeni, smanjite na 180 i pecite još 8–10 minuta. Krofnice servirajte s malinama ili sa šlagom.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Blic žena)