Peršun, Foto: Printscreen YouTube/Lekovite Biljke
sjajno
POTOPITE PERŠUN U OVAJ RASTVOR, A ZATIM GA STAVITE U FRIŽIDER: Tako će danima biti SVEŽ, trik koji će vam KORISTITI
Pratite uputstva u nastavku
Objavljeno: 17.07.2023. 21:41h
Andjela Milojkovic
Peršun je začinska biljka koje se često koristi u kuhinjama. Neizostavan je u supi. Ko od nas može da zamisli supe bez peršuna?
Ako želite da produžite svežinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.
Kako produžiti svežinu peršuna?
Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sečenje i obrišite je krpom. Zatim iseckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla pa stavite peršun.
Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.
(Espreso/Krstarica)