preukusno
TORTA SA LETNJIM IMENOM I OSVEŽAVAJUĆIM UKUSOM: Hrskava, kremasta, SOČNA sve u jednoj (RECEPT)
Korent torta je toliko dobra, da ćete se daviti u svakom zalogaju, čik vas izazivamo da li će ostati za sutradan
Ova torta nas asocira na leto samo zbog svog imena. Nema ko ne voli slatki kornet. Torta se pravi od kore sa lešnicima koji su savršeno ukusni i hrskavi.
Kada probate kornet tortu bićete oduševljeni, znamo da želite ovaj recept, pa nećemo dužiti, evo šta vam treba i kako se pravi:
Sastojci
Za koru
- 18 belanaca
- 21 kašiku šećera
- 4,5 kašike brašna
- 6 kašika mlevenih prženih lešnika
- 6 kašika rendane čokolade
- 9 kašika seckanih oraha
Fil
- 12 žumanaca
- 250 gr sećera ( kristal)
- 2 jaja
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 1 kom margarina
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3 dcl mleka 300 gr putera
- 5 kašika mlevenih pečenih lesnika
- 4 kesice slaga
- 3 dcl kisele vode ili mleka
- 1 kasika mlevene čokolade
Priprema
1. Umutite belanca sa šecerom, dodajte brašno, lesnike, rendanu čokoladu i seckane orahe. Sjediniti pa speci koru na 180 stepeni. Koru preseci na pola po duzini. (koristiti pleh od sporeta)
2. Na pari kuvati žumanca sa šećerom i jajima, zatim dodajte cokoladu i margarin. Ostaviti da se ohladi
3. Posebno skuvati puding u 3 dcl mleka. Ostaviti da se ohladi.
4. Puter umutiti dobro dodati fil sa cokoladom i pudingom i sve dobro sjediniti. Dodati 4 kasike mlevenih lesnika.
5. Umutiti šlag u mleko ili vodi tako da bude čvrst. Dodati kasiku mlevene čokolade i kašiku lesnika. Sve izmesati. Ređati koru, fil, pa slag, opet koru, pa fil i celu tortu obraditi sa filom. Pospite lešnikom ili rendanom čokoladom.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Coolinarka)