Linzern torta, Foto: Printscreen/Youtube/DolciRicettediPietro

preukusno!

OVAKO AUSTRIJANKE PRAVE LINZER TORTU: Srpkinje će "PUĆI" od ljubomore kada vide ŠTA stavljaju u nju (RECEPT)

Originalni recept za Linzer tortu koju niko ne odbija

Objavljeno: 17.07.2023. 13:40h > 14:20h

Torta idealna za sve prilike, i po svačijem ukusu!

Sastojci

  • 250 g mekanog putera
  • 250 gr mlevenih badema
  • 250 gr brašna
  • 250 gr šećera
  • 1 puna velika kašika kakaoa
  • malo mlevenog cimeta
  • malo mlevenog karanfilića
  • 1 vanil šećer
  • 1 jaje
  • I JOŠ
  • čaša (200 ml) crvene kisele marmelade
foto: Printscreen/Youtube/DolciRicettediPietro

Priprema

1. Od navedenih sastojaka (osim marmelade) umesiti testo i ostaviti 1 h na hladno mesto, najbolje u frižider.

2. Dobre ¾ testa staviti u okrugli pleh za tortu kome se odvaja dno (moj je prečnika 24cm), pa izdići ivice naviše.. Ivice po želji ukrasiti.

3. Preko testa rasporediti marmeladu (ja sam imala od višanja) i razvući je ravnomerno do uzdignutih ivica.

4. Od preostalog testa praviti trakice, stavljati ih popreko na marmeladu tako da se dobije ukrasna ukrštena “ograda”. Umesto ograde može se napraviti modlom desetak zvezdica, pa njih posuti po marmeladi.

5. Staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 60 minuta. Proveriti posle dvadesetak minuta da vatra nije prejaka i da kolač ne pocrni previše. Kad je pečen, ohladiti na žici.

(Espreso/Coolinarika)