otkrivamo
OVA HRANA JE KARLOSA ALKARAZA DOVELA DO TRONA NA VIMBLDONU: Zbog nje "PUCA" OD SNAGE, PRETVORILA GA JE U STENU
Nova teniska senzacija otkrila je da nema nutriocionistu sa kojim radi, što je praksa u svetu tenisa i pričao o namirnicama koje konzimira na dnevnoj bazi
Posle pobede na Vimbldonu, Alkaraz je ime koje odzvanja sportskom planetom. Prosto je neverovatno da je neko ko je još uvek dečak za tako kratko vreme uspeo da se digne u teniska "nebesa".
Posedujući impresivnu fizičke karakteristike koje su pokrenule njegov meteorski uspon, Španac je govorio o tome da li postoji neki tajni režim, koji je od njega stvorio teniskog predatora kakav jeste.
Nova teniska senzacija otkrila je da nema nutriocionistu sa kojim radi, što je praksa u svetu tenisa i pričao o namirnicama koje konzimira na dnevnoj bazi.
- Jedem mnogo ribe, daleko više nego što unosim mesa u sebe. Jedem dosta testenina takođe, znam da je dobro za sportiste. Iimam i tu sreću da mogu da jedem mnogo, a da se pri tom ne ugojim, u smislu masnih naslaga. Za mene je dobro da unosim velike količine kalorija, i to je ono što radim. Konzumiram i dosta salata, puno pirinča, povrća generalno i suši obožavam.
Španac je oktrio i da dopušta sebi užitke u hrani, koja obično ne ide uz jelovnih vrhunskih sportskih profesionalaca.
- Zaista se trudim da se brinem o sebi, ali ako vidim nešto što prija mom ukusu na stolu ne razmišljam o tome da li je zdravo ili ne. Iskreno ne volim dezerte, ali uživam u picama i hamburgerima, takođe volim mursijske kebabe- prokomentarisao je uz osmeh prvi reket sveta.
Ipak na dan kada ima mečeve Alkaraz ima svoj striktan plan, kog se već nekoliko godina dosledno pridžava.
- Kada dođe da meča onda su stvari drugačije, jelovnik je uvek isti, jaja za doručak i kasnije banane.
(Espreso/Novosti online)