PREUKUSNO
SAMO OVAKO SE SPREMA ORIGINALNA SRPSKA SALATA: Neizostavni je deo TRPEZE, a savršena je za OVE VRELE DANE (RECEPT)
U Srbiji je ova salata neizostavna, bilo da se sprema roštilj ili servira čorbica, jer je preukusna i nenadmašna
Kako je došlo leto i kako su nas zadesile vrućine, većina ljudi želi da se osveži, pa je salata savršen izbor za obrok ili dodatak istom.
A koja salata bi bila bolja za to, nego srpska salata.
U Srbiji je ova salata neizostavna, bilo da se sprema roštilj ili servira čorbica, jer je preukusna i nenadmašna.
Mnogi veruju da je šopska salata dobila naziv po Šopima, narodu koji živi na području Šopluka, u blizini bugarskog glavnog grada Sofije.
Kao potvrdu toga, Bugari će reći da ova salata po bojama liči na njihovu zastavu.
Ali stanovnici jugoistočne Srbije tvrde da je je ova salata naše originalno jelo.
Međutim, ova salata se poslužuje i u kuhinjama širom češke i poljske kuhinje.
SASTOJCI:
- Paradajz
- Krastavac
- Paprika
- Luk
- Sir
- Maslinovo ulje
- Peršun
- So i biber
Kako vi spremate srpsku (šopsku) salatu?
Bonus video:
(Espreso/ Stil)