recept
KOLAČ SA KAJSIJAMA ZA KOJI VAM NE TREBA RERNA, SPREMA SE ZA ČAS: Osvežite se u ovim TROPSKIM DANIMA
Ako ste željni osvežavajućeg deserta a sa što manje šećera, onda je ovaj slatkiš odličan izbor
Kolači i torte su nešto čemu se svi radujemo, čak i tokom vrelih dana. Ipak, paliti rernu po ovoj vućini nije baš zgodno a sigurno nije raspoložena nijedna domaćia za to, pa srećom tu postoje i drugi načini i recepti da spremite ukusnu poslasticu bez da zagrevate dom.
Ukoliko ste bili do pijace i kupili sveže kajsije, evo načina da se zasladite i osvežite uz jednostavan recept.
Sastojci:
400 ml mleka
8 kašika šećera
500 g kajsija
kesica vanilin šećera
kesic pudinga od vanile
3 kašike gustina
100 ml mleka
kesic želtina
4 kašike kisele pavlake
2 pakovanja piškota (u zavisnosti od veličine pleha)
mleko za umakanje piškota
2 kesice šlaga
300 ml mleka
Priprema:
U šerpu sipati mleko, šećer i vanilin šećer i staviti da se prkuva. Izmiksajte na drugoj strani četiri kajsije pa u tu smesu dodajte jednu kesicu pudinga od vanile i tri kašike gustina. Dodati u to oko 100 ml mleka, promešati i sipati u mleko smesu kako bi zajedno proključali i kako bi se smesa zgusnula.
Dok se fil hladi rastopiti u jednu šerpu kesicu želatina (10gr) sa hladnom vodom. Ostavite deset minuta da nabubri a onda ga rastopite na toploj ringli. Skloniti sa vatre. U fil na drugoj strani dodati četiri kašike kisele pavlake, sipati od gore rastopljen želatin i sve zajedno izmiksati mikserom.
(Espreso/Srećna republika)