rapsodija ukusa
OVAJ RECEPT ZA KREMAST NAMAZ OD AVOKADA NEMA KO NE VOLI: Povrće koje se dodaje mu daje POSEBAN UKUS (RECEPT)
Avokado viljuskom izgnjecite i dodajte sok limete, so i biber
Evo konacno recepta za divan kremasti namaz od avokada, odnosno cuveni gvakamole. Najcesce ga spremam ovako i obozavam ga. Ukoliko volite ljuto, mozete dodati i malo sitno naseckane ljute papricice, necete pogresiti.
Od sastojaka vam je potrebno:
2 zrela manja avokada Sok od 1/2 limete
1 manji paradajz 1/4 glavice crvenog luka 1/2 naseckane paprike (ja sam htela blazu varijantu, pa sam koristila papriku slicnu baburi) 2 cena belog luka So, biber
Priprema:
Naseckajte paradajz na kockice i stavite u cediljku da se procedi od viska vode. Avokado viljuskom izgnjecite i dodajte sok limete, so i biber.
Zatim tome dodajte paradajz i ostale sastojke, prethodno naseckane na sitne kockice.
Promesajte i ostavite malo da odstoji da se povezu ukusi (nije obavezno).
Ja sam kupila gotove tortilje, naseckala ih na trouglice i na kratko proprzila u ulju.
Nista vise nije bilo potrebno.
(Espreso/Milas-homemade.com)