rcept
PRAVI DOMAĆI SLADOLED BEZ ŠLAGOVA I PRAŠKOVA: Evo kako da na JEDNOSTAVAN NAČIN spremite LETNJE OSVEŽENJE
Pred vama je recept za najbolji domaći sladoled, jedini koji vam nadalje treba
Ako volite pravi domaći sladoled bez šlagova i praškova, ako se sećate sladoleda iz starih poslastičarnica, punog ukusa mleka i žumanaca, ako vam je dosadilo da domaći sladoled bude pun ledenih kristala, ako želite mek sladoled koji možete zahvatiti kašikom čim izvadite iz friza i odmah poslužiti - na pravom ste mestu!
Pred vama je recept za najbolji domaći sladoled, jedini koji vam nadalje treba!
Sastojci:
500 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka 150 g šećera 3 kesice vanilin šećera 5 žumanaca Postupak:
1. U šolju sa žumancima sipajte šećer, vanilin šećer i 6-7 kašika kondenzovanog mleka. Promešajte kašičicom i ostavite sa strane. 2. U manji lonac sipatje kondenzovano mleko, zagrejte ga do vrenja. Izmaknite sa ringle. U mleko ulijte pripremljena žumanca.
Vratite na ringlu, pa uz stalno mešanje kuvajte na tišoj vatri do ponovnog vrenja, a onda još jedan minut, da smesa dobije gustinu ređeg jogurta. Izmaći sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim i nekoliko sati ili preko noći u frižideru. 3. Rashlađenu smesu sipajte u mašinu za sladoled.
(Espreso/Proverenirecepti.com)