Piletina i krompirići, Foto: Printscreen7Youtube/SchnellerKoch1

prijatno!

OVO JELO SVAKA SRPSKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Piletina sa omiljenim srpskim POVRĆEM biće sočna SAMO UZ 1 CAKU(RECEPT)

Ručak koji niko ne odbija - piletina i krompirići

Objavljeno: 13.07.2023. 16:44h > 16:53h

Sigurno omiljeni i najčešći srpski ručak - piletina i krompirići iz rerne! Hrskavi spolja, a sočni i meki unutra.

Sastojci

  • 1 pile
  • 500 g krompira
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašičice crvene mlevene paprike
  • 100 g svinjske masti
  • oko 1 dl vode
  • 1 kom aluminijumske folije
foto: Printscreen7Youtube/SchnellerKoch1

Priprema

  1. Pile oprati i iseći na komade.
  2. Komade mesa ravnomerno posuti sa svih strana solju, suvim biljnim začinom i biberom i poređati u mašću podmazanu tepsiju.
  3. Krompir očistiti, oprati i iseći na krupnije komade, pa dodati so i suvi biljni začin i izmešati, tako da svaki komad krompira dobije svoj deo začina.
  4. Pored piletine i okolo dodati krompir.
  5. Preko piletine i krompira obilno posuti kari i crvenu mlevenu papriku, pa dodati mast i naliti malo vode.
  6. Tepsiju prekriti komadom aluminijumske folije i priljubiti je uz rub tepsije.
  7. Peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 200 C.
  8. Nakon toga izvaditi tepsiju iz rerne i skinuti foliju, pa vratiti u rernu da gornja strana mesa i krompir porumene. Nakon toga izvaditi tepsiju iz rerne i skinuti foliju, pa vratiti u rernu da gornja strana mesa i krompir porumene.
  9. Kada lepo porumeni jedna strana piletine, okrenuti svako parče mesa i prevrnuti i krompir, da i druga strana dobije zlatnu koricu.

(Espreso/Recepti.com)