Zapečene ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

preukusno!

MEKE ĆUFTE U SOČNOM ŽUTOM SAFTU: Srbi OBOŽAVAJU ovo jelo, a zbog ovog 1 SASTOJKA meso nije ŽILAVO (RECEPT)

Napravite za ručak zapečene ćufte u sosu i oduševićete sami sebe

Objavljeno: 13.07.2023. 16:20h

Mnogo je recepata za ćufte, i svako ih voli na neki drugi način. Mi vam predlažemo ovaj revept za zapečene ćufte u žutom sosu koje niko neće odbiti!

Sastojci:

Za ćufte:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica sušenog mlevenog belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 crni luk
foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

Za sos:

  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • 1 kašičica kurkume
  • 30 g senfa
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1 veza mirođije
foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

Priprema: U mleveno meso dodajte so, biber, mleveni beli luk, slatku papriku i seckani crni luk. Dobro sjedinite, pa oblikujte loptice i ređajte u vatrostalnu posudu. U posudi pomešajte so, biber, kurkumu, senf, pavlaku za kuvanje i seckanu mirođiju. Dobro promešajte i prelijte ćufte koje su u vatrostalnoj posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Gotove pospite rendanim sirom.

(Espreso/Stvar ukusa)