današnja trpeza
RUČAK GOTOV ZA POLA SATA, A OBOŽAVAĆE GA SVE GENERACIJE: Zapečen brokoli sa POVRĆEM i SIROM
Brokoli sa povrćem i sirom je pun pogodak za ručak
Visoke temeprature zahtevaju i hranu koja se lako sprema, gde nema puno kuvanja, a opet da je zasitna i ukusna. Zato je naš predlog za današnji ručak zapečeni brokoli sa preukusnim kremom od povrća i sirom.
Za ovo jelo vam neće biti potrebno više od pola sata, a najbolje od svega je što će ovako pripremljen brokoli jesti i deca.
Sastojci:
1 veliki brokoli
300 g spanaća
1 crni luk
7 čenova belog luka
12 čeri paradajza
malo putera
1 kašičica majčine dušice
150 ml pavlake za kuvanje
1 kašika brašna
tvrdi sir
Priprema:
Brokoli isecite na cvetove, pa propržite na malo zagrejanog maslinovog ulja. Posle par minuta dodajte i oprani spanać. U drugom tiganju zagrejte malo ulja i istopite puter, pa propržite seckani crni i beli luk, pa kada omekša dodajte i seckani čeri paradajz.
Posolite i pospite majčinom dušicom, a kada i paradajz omekša sipajte pavlaku za kuvanje i brašno. Promešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Zatim sipajte u tiganj u kom je brokoli i spanać. Promešajte i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)