Povrće u rerni, Foto: PRINTSCREEN/YT/ ALLE REZEPTE

današnja trpeza

RUČAK GOTOV ZA POLA SATA, A OBOŽAVAĆE GA SVE GENERACIJE: Zapečen brokoli sa POVRĆEM i SIROM

Brokoli sa povrćem i sirom je pun pogodak za ručak

Objavljeno: 13.07.2023. 17:00h

Visoke temeprature zahtevaju i hranu koja se lako sprema, gde nema puno kuvanja, a opet da je zasitna i ukusna. Zato je naš predlog za današnji ručak zapečeni brokoli sa preukusnim kremom od povrća i sirom.

Za ovo jelo vam neće biti potrebno više od pola sata, a najbolje od svega je što će ovako pripremljen brokoli jesti i deca.

foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Italia

Sastojci:

1 veliki brokoli

300 g spanaća

1 crni luk

7 čenova belog luka

12 čeri paradajza

malo putera

1 kašičica majčine dušice

150 ml pavlake za kuvanje

1 kašika brašna

tvrdi sir

foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

Priprema:

Brokoli isecite na cvetove, pa propržite na malo zagrejanog maslinovog ulja. Posle par minuta dodajte i oprani spanać. U drugom tiganju zagrejte malo ulja i istopite puter, pa propržite seckani crni i beli luk, pa kada omekša dodajte i seckani čeri paradajz.

Posolite i pospite majčinom dušicom, a kada i paradajz omekša sipajte pavlaku za kuvanje i brašno. Promešajte i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Zatim sipajte u tiganj u kom je brokoli i spanać. Promešajte i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)