Mafini, Foto: Printscreen/Youtube/nasamalakuhinja
preukusno!
MAFINI SA KAJSIJAMA I JOGURTOM: Osvežavajući slatkiš gotov za 15 minuta, SLADI I HLADI (RECEPT)
Napravite osvežavajući slatkiš koji sladi i hladi
Objavljeno: 12.07.2023. 22:00h
Marija Marković
Mafini su uvek dobra opcija kada ne znate šta slatko da napravite. Osvežavaju, a uvek će vas dobro zasladiti!
Sastojci:
- 1 ½ šolje pšeničnog brašna
- ½ šolje šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice soli
- ½ šolje neslanog putera, rastopljenog
- ¾ šolje jogurta
- 2 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 ½ šolje svežih kajsija, isečenih na kockice
Recept:
- Zagrejte rernu na1 90°C. Kalup za mafine malo premažite puterom ili u njega ubacite papirne kalupe.
- U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so dok se dobro ne sjedine. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter, jogurt, jaja i ekstrakt vanile.
- Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i lagano mešajte dok se ne sjedine. Pazite da ne mešate previše; nekoliko grudvica je u redu. Nežno ubacite kajsije iseckane na kockice, ravnomerno ih rasporedite po testu.
- Kašikom sipajte testo u pripremljen kalup za mafine, napunite svaku šolju do tri četvrtine. Pecite otprilike 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar mafina ne izađe čista.
- Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se ohlade u kalupu nekoliko minuta. Ovi mafini od kajsija savršeni su za doručak, branč ili kao poslastica u bilo koje doba dana. Kada usavršite ovaj recept "poigrajte" se i sa drugim vrstama voća ili dodatkom čokolade, biće predivni!
(Espreso/Stvar ukusa)