preukusno!
STARINSKE PRINCES KROFNE: I ISKUSNE DOMAĆICE se plaše da testo NE SPLASNE, ali ovako uspevaju čak IZ PRVOG PUTA
Pred vama je jedinstveni tradicionalni recept za princes krofne
Ni jedan Srbin ne može da odoli sočnom, kremastom filu i vazdušastim kapicama! Princes krofne spremite prema ovom receptu i oduševite celu porodicu!
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml mleko
- 90 g maslaca
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 6 jaja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 70 g šećera
- 100 g vanilin šećera
- 200 g putera
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo. Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom. Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu". Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite. Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite. Sipajte preko princes krofni.
(Espreso/Stvar ukusa)