Rebarca, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

prste da poližeš

SVINJSKA REBARCA IZ RERNE: Jeftino, a PREUKUSNO jelo koje SRBI obožavaju, PRSTE DA POLIŽEŠ (RECEPT)

Rebarca iz rerne niko ne odbija, još kad ih ovako spremite

Objavljeno: 12.07.2023. 19:59h

Srbi obožavaju svinjska rebarca iz rerne. Jeftini sastojci, a ukus kao iz najskupljih restorana!

Sastojci:

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • soja sos - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • senf
  • kečap
  • beli luk - u prahu
  • kumin
  • biber
  • aleva paprika
  • voda - malo
foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja

Priprema:

  1. Isecite rebra na porcije.
  2. Pomešajte sve sastojke, namažite rebarca. Stavite ih u frižider da odstoje oko dva sata, pleh prekrijte folijom.
  3. Nakon toga stavite rebra da se peku na 200 stepeni. Namažite ih jednom marinadom, pre nego sto okrnete da se peku i sa druge strane.

(Espreso/Bonapetit.rs)