Rebarca, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja
prste da poližeš
SVINJSKA REBARCA IZ RERNE: Jeftino, a PREUKUSNO jelo koje SRBI obožavaju, PRSTE DA POLIŽEŠ (RECEPT)
Rebarca iz rerne niko ne odbija, još kad ih ovako spremite
Objavljeno: 12.07.2023. 19:59h
Marija Marković
Srbi obožavaju svinjska rebarca iz rerne. Jeftini sastojci, a ukus kao iz najskupljih restorana!
Sastojci:
- svinjska rebarca - 1 kg
- soja sos - 1 supena kašika
- med - 1 supena kašika
- senf
- kečap
- beli luk - u prahu
- kumin
- biber
- aleva paprika
- voda - malo
Priprema:
- Isecite rebra na porcije.
- Pomešajte sve sastojke, namažite rebarca. Stavite ih u frižider da odstoje oko dva sata, pleh prekrijte folijom.
- Nakon toga stavite rebra da se peku na 200 stepeni. Namažite ih jednom marinadom, pre nego sto okrnete da se peku i sa druge strane.
(Espreso/Bonapetit.rs)