Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/lecker_und_gesund

preukusno!

LAŽNA DOBOŠ TORTA BEZ PEČENJA: Recept ne može biti LAKŠI, a ukus BOLJI OD ORIGINALA

Recept za lažnu doboš tortu oko kog se domaćice otimaju

Objavljeno: 12.07.2023. 18:57h

Jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica je doboš torta, a ovo je recept koji će vam pomutiti um!

Sastojci:

  • 600 g keksa
  • 120 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g putera
  • 60 g kakao praha
  • 100 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
foto: Printscreen/Youtube/lecker_und_gesund

Priprema: Odvojite keks koji će vam pokriti dno tepsije, kao i keks koji ćete staviti preko gotovog kolača (ista količina kao za dno). Zatim poređajte keks na dno tepsije ili kapula, a ostaka izmrvite (osim onog dela koji ste ostavili za vrh). U šerpi pomešajte mleko, šećer, vanilin šećer i kuvajte. Kada se zagreje dodajte kakao i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte puter i kuvajte i mešajte dok se ne istopi. Pomešajte dobijenu smesu sa keksom koji ste izdrobili. Dobro promešajte i sipajte preko kesa i poravnajte, pa preko poređajte ceo keks (koji ste na početku odvojili). Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte, pa ostavite da se ohladi.

(Espreso/Stvar ukusa)