Pohovane tikvice na grčki način, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ZAPIŠITE

EVO KAKO GRČKE DOMAĆICE POHUJU TIKVICE: Seckaju ih samo na 1 NAČIN kako bi BILE SOČNE, samo u tome je TAJNA RECEPTA

Pohovane tikvice na grčki način će vas ukusom osvojiti na prvi zalogaj

Objavljeno: 12.07.2023. 14:03h

Grci imaju svoj recept za pohovanje tikvica.

Otkrivena je caka u pripremi i bilo bi dobro da je zapamtite kako bi vam bile sočne kao njihove.

Sastojci:

3-4 tikvice

Panir:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

200-250gr. brašno

So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....

4-5 jaja

Ulje za prženje

Preliv:

1 veza peršun ili mirođija

4-5 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

biber

Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.

Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.

Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stil)