ZAPIŠITE
EVO KAKO GRČKE DOMAĆICE POHUJU TIKVICE: Seckaju ih samo na 1 NAČIN kako bi BILE SOČNE, samo u tome je TAJNA RECEPTA
Pohovane tikvice na grčki način će vas ukusom osvojiti na prvi zalogaj
Grci imaju svoj recept za pohovanje tikvica.
Otkrivena je caka u pripremi i bilo bi dobro da je zapamtite kako bi vam bile sočne kao njihove.
Sastojci:
3-4 tikvice
Panir:
200-250gr. brašno
So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....
4-5 jaja
Ulje za prženje
Preliv:
1 veza peršun ili mirođija
4-5 čena belog luka
biber
Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.
Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.
Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stil)