PROBAJTE VEĆ DANAS
POHOVANE PAPRIKE SA OVIM SASTOJKOM SU NAJBOLJI RUČAK ZA LETNJE DANE: Gotove su za 15 MINUTA, a recept OBARA SA NOGU
Pohovane paprike su najbolji izbor za brz ručak preko leta
Sveže povrće uveliko možete da nađete na pijacama, a i da ga iskoristite za neko lepo brzinsko jelo.
Po ovim vrućinama treba izbegavati stajanje pored rerne ili šporeta, ali ovaj brzinski specijalitet se sprema očas posla.
Možete čak i kao prilog, a možete i bez dodataka.
Sastojci:
10 crvenih paprika
150 g sitnog sira
1 kašika susama
2 jaja
1 šolja (od 200 ml) brašna
1 šolja prezli
Priprema:
Paprike ispecite u rerni i ohladite u pokrivenoj posudi. Kada se ohlade, oljuštite ih i izvadite semenke. Napunite ih sirom koji ste pomešali sa susamom. Umutite jaja i posolite. Napunjenu papriku uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju smeđu boju.
Bonus video:
(Espreso/Trpeza.alo.rs)