Pohovane paprike, Foto: Jelena Jela Petrović

PROBAJTE VEĆ DANAS

POHOVANE PAPRIKE SA OVIM SASTOJKOM SU NAJBOLJI RUČAK ZA LETNJE DANE: Gotove su za 15 MINUTA, a recept OBARA SA NOGU

Pohovane paprike su najbolji izbor za brz ručak preko leta

Objavljeno: 12.07.2023. 12:44h

Sveže povrće uveliko možete da nađete na pijacama, a i da ga iskoristite za neko lepo brzinsko jelo.

Po ovim vrućinama treba izbegavati stajanje pored rerne ili šporeta, ali ovaj brzinski specijalitet se sprema očas posla.

Možete čak i kao prilog, a možete i bez dodataka.

foto: Jelena Jela Petrović

Sastojci:

10 crvenih paprika

150 g sitnog sira

1 kašika susama

2 jaja

1 šolja (od 200 ml) brašna

1 šolja prezli

foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Paprike ispecite u rerni i ohladite u pokrivenoj posudi. Kada se ohlade, oljuštite ih i izvadite semenke. Napunite ih sirom koji ste pomešali sa susamom. Umutite jaja i posolite. Napunjenu papriku uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju smeđu boju.

Bonus video:

(Espreso/Trpeza.alo.rs)