Čokoladna torta, Foto: PRINTSCREEN/YT/ NERI'S KITCHEN

u prazničnom duhu

JEFTINA TORTA ZA PETROVDAN ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: Ne samo što štedi NOVAC, već se BRZO sprema (RECEPT)

Svima nam je teško da prevalimo mesec, a kada nas stignu slave i praznici nije nam svejedno, uz ovu jeftinu čokoladnu tortu za Petrovdan uspećete da namirite sve goste

Objavljeno: 12.07.2023. 09:26h

Jednostavna čokoladna torta će biti pravi spas za ovaj Petrovdan. Nešto prostije od tradicionalne pite, a punog ukusa i vrlo zadovoljavajuće.

Recept je prost, sastojci još prostiji, ništa od ovoga nije skupo, tako da ćete lako napraviti Čokoladnu tortu:

foto: PRINTSCREEN/YT/ NERI'S KITCHEN

Sastojci

  • 150 ml suncokretovog ulja, plus dodatak za pleh
  • 175 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2 kašike meda
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • 150 ml mleka

Za glazuru

  • 100 g neslanog putera
  • 225 g šećera u prahu
  • 40 g kakao praha
  • 2½ kašike mleka (malo više ako je potrebno)
foto: Printscreen/Youtube/Delmira Cooking

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180C. Nauljite i obložite dno. Prosejte brašno, kakao prah i praška za pecivo u činiju. Dodajte šećer i dobro promešajte.
  2. U sredini napravite udubljenje i dodajte med, jaja, suncokretovo ulje i mleko. Dobro umutite električnom mutilicom dok ne postane glatka.
  3. Sipajte smesu u dva pleha i pecite 25-30 minuta dok ne naraste i ne stegne na dodir. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku za hlađenje.
  4. Da biste napravili glazuru, umutite neslani puter u činiji dok ne omekša. Postepeno procedite i umutite šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mleka da glazura postane pahuljasta i maziva.
  5. Ređajte redom kore i fil dok na kraju ne stavite glazuru preko.

Ako biste ipak tradicionalno, onda probajte petrovdanski kolač sa jabukama.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso/ Blic žena)