Čokoladna torta, Foto: PRINTSCREEN/YT/ NERI'S KITCHEN
u prazničnom duhu
JEFTINA TORTA ZA PETROVDAN ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: Ne samo što štedi NOVAC, već se BRZO sprema (RECEPT)
Svima nam je teško da prevalimo mesec, a kada nas stignu slave i praznici nije nam svejedno, uz ovu jeftinu čokoladnu tortu za Petrovdan uspećete da namirite sve goste
Objavljeno: 12.07.2023. 09:26h
Ivona Jelić
Jednostavna čokoladna torta će biti pravi spas za ovaj Petrovdan. Nešto prostije od tradicionalne pite, a punog ukusa i vrlo zadovoljavajuće.
Recept je prost, sastojci još prostiji, ništa od ovoga nije skupo, tako da ćete lako napraviti Čokoladnu tortu:
Sastojci
- 150 ml suncokretovog ulja, plus dodatak za pleh
- 175 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 velika jaja, lagano umućena
- 150 ml mleka
Za glazuru
- 100 g neslanog putera
- 225 g šećera u prahu
- 40 g kakao praha
- 2½ kašike mleka (malo više ako je potrebno)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180C. Nauljite i obložite dno. Prosejte brašno, kakao prah i praška za pecivo u činiju. Dodajte šećer i dobro promešajte.
- U sredini napravite udubljenje i dodajte med, jaja, suncokretovo ulje i mleko. Dobro umutite električnom mutilicom dok ne postane glatka.
- Sipajte smesu u dva pleha i pecite 25-30 minuta dok ne naraste i ne stegne na dodir. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku za hlađenje.
- Da biste napravili glazuru, umutite neslani puter u činiji dok ne omekša. Postepeno procedite i umutite šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mleka da glazura postane pahuljasta i maziva.
- Ređajte redom kore i fil dok na kraju ne stavite glazuru preko.
Ako biste ipak tradicionalno, onda probajte petrovdanski kolač sa jabukama.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Blic žena)