Specijaliteti stare juge
BAKE SU IH SPREMALE KAD NISU IMALE NOVCA ZA DRUGO: Za pripremu OVIH STARINSKIH kolača vam treba samo 2 SASTOJKA
Kolač naših baa koji nikada nećemo zaboraviti jednom kada
Ako pitate vaše bake, bez ikakve knjige recepata će znati kako se sprema ovaj kolač na izust, koliko čega ide, kako se muti, kako se ređa. Zašto? Ima dva sastojka i svega par koraka do savršene poslastice koju smo tamanili kao deca.
Evo kako ide starinski recept za puslice, koje će nam uvek biti pri ruci kao jedan od najjeftinijih slatkiša:
Sastojci:
- 3 belanca
- 16 kašika šećera
Priprema:
1. Umutite belance i šećer dok ne dobijete oblačastu penu (SNEG)
2. Ređajte ih na pleh jedan do drugog, i stavite ih u rernu da se suše više nego peku, na nekih 150 stepeni, 40 m,inuta do sat vremena, zavisi od rerne.
Verovali ili ne to je to, ne može prostije! Uživajte u vašim puslicama.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso)