Foto: Printscreen/ Youtube/ Mikina Kuhinja

GIROS IZ TIGANJA BOLJI NEGO DA STE NA MORU: Kada nema PARA za LETOVANJE, primenite ovaj TRIK i ispašće kao GRČKI

Papreno visoke cene letovališta i hrane u Beogradu su dve sile koje su se ujedinile, evo kako da se izborite sa tim i spremite dobar giros kod kuće

Objavljeno: 11.07.2023. 18:54h

Ako nemate para za more, evo kako da se na trenutak osetite kao da ste na plaži u Grčkoj. Pre nekoliko godina mogli smo da kupimo obvo jelo za džabe, ali cene su skočile, a fin pileći karabatak ili batak možete naći po povoljnijim cenama.

Zato prijonite na posao i spremite odličan giros kod kuće:

Sastojci:

  • 500 gr. pilećeg mesa batak/karabatak
  • 1 kašičica origana
  • majcina dusica, tucana paprika, aleva paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber
foto: Printscreen/Youtube/thedotpot

Za kompletan užitak potrebno Vam je još:

  • 500 gr. smrzutog pomfrita
  • 1 paradajz
  • 1 zelena paprika
  • 1 crveni luk
  • 1 šargarepa

Priprema:

  1. Isecite piletinu na trakice, začinite, posolite, pobiberite, sipajte i ulje. Ukoliko volite dodajte i malo tucane paprike.
  2. Ako imate vremena ostavite meso da odstoji par sati u začinima.
  3. Pecite piletinu na tihoj vatri i što duže moguće (sat i po), kako bi bila mekana, samo tako ćete imati pravi ukus grčkog girosa
  4. Pletinu pržite na teflonskom tiganju ili grill tiganju bez ulja.

OVAKO ĆETE ZNATI DA LI KUVATE ZDRAVO! Debata vegeterijanke i kuvara na Kurir TV: Da li je meso zdravo:

(Espreso)