preukusno
OVAJ RECEPT TRAŽE SVE MAME U SRBIJI, A MOŽE DA GA SPREMI BILO KO: Kako napraviti JEDNOSTAVNU Neskvik TORTU
Najukusnija torta koju ste ikada probali, kremasta je, savršena, a nećete prići rerni
Ukoliko vam treba torta za neku posebnu ili svečanu priliku imamo rešenje. Kremasta neskvik torta sa keksom je idealna za sve prilike.
Super lako se sprema, ne oduzima mnogo vremena, a poslastica je nikad raskošnija i ukusnija, obožavaće je i deca i stariji.
Evo recepta za Neskvik tortu:
Sastojci:
- 200 g keksa petit ber
- 150 g neskvika
- 150 ml mleka
Za fil:
- 1,5 l mleka
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 120 g praška za puding sa ukusom vanile
- 100 g putera
- 200 g slatke pavlake
- 50 g neskvika
- 100 ml mleka ili vode
za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 20 ml ulja
Priprema:
U 150 ml mleka rastvoriti neskvik pa umakati keks. Četvrtast pleh obložite providnom folijom pa ređajte keks po dnu. U šerpu stavite prašak za puding, jaja, šećer, mleko. Promešajte žicom i stavite da se zagreva dok ne počne da se zgušnjava. Zatim sklonite sa ringle, ubacite puter i umutite. zatim dodajte i umućen šlag pa sve umutite mikserom da se dobro sjedini. Podelite fil na dva dela i u jedan umešajte rastvoren neskvik u mleku ili vodi. Preko keksa stavite pola belog fila, poravnajte. Još jedan red keksa pa neskvik fil. Zatim još jedan red keksa i ostatak belog fila. Stavite u frižider na sat vremena. Nakon toga rastopite čokoladu za glazuru i prelijte tortu. Vratite u frižider na još pola sata.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Stvar ukusa)