Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje
preukusno!
PEKARSKI KROMPIR HRSKAV SPOLJA A UNUTRA MEK KAO DUŠA: Jeftino, a SRBI OBOŽAVAJU da ga jedu ovako SPREMLJENOG
Recept za hrskav pekarski krompir
Objavljeno: 11.07.2023. 15:40h
Marija Marković
Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, ili ga možete jesti samo kao glavno jelo. Često se nalazi na srpskoj trpezi, a najukusniji je ovako spremljen:
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 120 g masti
- 1 kašičica soli
- 1 kašika svežih listova timijana
Priprema: Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.
(Espreso/Stvar ukusa)