Paradajz čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

OVO JELO NA KAŠIKU JE SAVRŠENO ZA VRUĆE LETNJE DANE: Paradajz čorba sa TESTENINOM kakvu do sada niste probali

Bra i laka priprema

Objavljeno: 11.07.2023. 13:11h

Recept za okrepljujuću paradajz čorbu. Odlično jelo na kašiku za letnji period.

Sastojci

Potrebno je:

3 kašike ulja

2 kašike brašna

foto: Printscreen/ Youtube/ Ivana Lalicki

3 češnja belog luka

500 ml pasiranog kuvanog paradajza

500 ml vode

1 kašika šećera

1 kašičica suvog biljnog začina

peršun

biber

testenina

foto: Printscreen/ Youtube/ Ivana Lalicki

Priprema

U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.

Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.

Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.

SAVET

U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa. PRIJATNO!

(Espreso/Recepti)