recept
SOČNE KREMENADLE U VULKAN SOSU: Ručak koji ćete SANJATI koliko je DOBAR, gotovo za 15 minuta (RECEPT)
Kremenadle u vulkan sosu će vas oboriti sa nogu
Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, stoga vam danas donosimo recept za sočne kremenadle koje će vas oduševiti!
Sastojci:
- 3 krmenadle
- 4 kašike srirača sos
- 1 kašika meda
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 kašike putera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 2-3 kašike vode
Priprema: Prvo nauljite krmenadle, a u posudi pomešajte so, biber, beli luk u prahu, italijanski začin, slatku mlevenu papriku i pospite sa obe strane mesa. Lepo utrljajte. U tiganj sipajte malo ulja, pa prvo propržite meso tamo gde je masnoća, a onda i celu šniclu. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se otopi dodajte mleveni beli luk, a posle minut i mleveni đumbir. Zatim dodajte tucanu papriku i srirača sos, kao i med. Promešajte. Kada krene da krčka sipajte sirće i vodu da malo razredite. Vratite meso i prelijte ga sosom, pa ostavite još par minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)